Routes

Tijdens de Amsterdam Light Walk loop je door een winters lichtfeest samen met andere wandel- en kunstliefhebbers. De route van 10 km blijft rondom de grachtengordel en komt langs vrijwel alle kunstwerken. De 15 km route maakt een omweg langs het levendige en gezellige Leidseplein waarna je richting het Vondelpark naar het Museumplein zal lopen. Hierna vervolgt de route zich weer naar de grachtengordel. De gevarieerde routes en winterse gezelligheid onderweg maakt dat dit evenement geschikt is voor iedereen, jong en oud, vrienden en families.

Een week voor het evenement ontvang je thuis je startbewijs inclusief routekaart. Daarnaast worden de routes op 27 december in de stad uitgezet door middel van reflecterende pijlen.

Veilig wandelen
Tijdens onze wandelevenementen willen wij als organisatie een zo veilig mogelijke wegsituatie creëren voor wandelaars én andere weggebruikers. Daarom is het belangrijk allemaal hetzelfde wandelgedrag te vertonen. Wij vragen je tijdens onze wandelevenementen, zoveel en waar mogelijk, rechts te wandelen. Hierdoor kunnen we onduidelijkheid voorkomen op routes die niet volledig zijn afgesloten voor wandelaars.

Let op! Onderstaande routes zijn niet relevant meer, aangezien Le Champion de Amsterdam Light Walk niet meer organiseert.