• Nieuws
  • Eén grote belevenis tijdens de Amsterdam Light Walk 2017

Eén grote belevenis tijdens de Amsterdam Light Walk 2017

Ruim 7.500 wandelaars genoten op woensdag 27 december van de derde editie van de Amsterdam Light Walk. Deze winterse avondwandeling over 10 en 15 kilometer liet deelnemers de stad Amsterdam van een hele andere kant zien. Beide routes leidden langs de mooiste, met licht versierde straten van de stad en kunstobjecten van het Amsterdam Light Festival. Organisator Le Champion zorgde er met deze wandeltocht voor dat vele deelnemers het kerstgevoel met nog één dag verlengden.

Tijdens de derde editie van de Amsterdam Light Walk was er een nieuwe route over 10 kilometer geïntroduceerd, naast de al bestaande 15 kilometer afstand. De wandeltocht bracht de deelnemers langs vrijwel alle 36 kunstwerken van het Amsterdam Light Festival. Beide routes vertrokken vanaf 16:30 uur vanuit startlocatie Passenger Terminal Amsterdam. Wandelaars konden al snel de eerste kunstwerken bewonderen richting de Herengracht. Vanwege het regenachtige weer aan het begin van de avond besloten meerdere deelnemers hun wandeltocht in te korten naar 10 kilometer. Wie wel besloot de 15 kilometer afstand te voltooien, wandelde via het gezellige Leidseplein naar het Vondelpark. Hier konden de deelnemers de met lasers uitgelichte Vondelkerk van binnen én van buiten bewonderen. In het Vondelpark genoten zij van oliebollen en een live saxofonist bij de eerste stempelpost ’t Blauwe Theehuis. De route vervolgde zich via het Museumplein en de prachtig verlichte Nieuwe Spiegelstraat weer naar de Herengracht waar de deelnemers aan de 10- en 15 kilometer weer samen kwamen.

Het tweede deel van de route beloofde een nog groter spektakel te worden met vele bezienswaardigheden. Al snel kwamen de deelnemers bij de Stopera aan. Deze tweede stempelpost was sfeervol verlicht met honderden kerstlichtjes en deelnemers konden zich opwarmen met een heerlijke chocolademelk. De routes vervolgden zich richting het Marine terrein waar als klap op de vuurpijl nog ruim 15 kunstwerken te bewonderen waren. Er was genoeg te zien en beleven! Hierna was de finish in de Passenger Terminal Amsterdam snel in zicht en konden de deelnemers nog even nagenieten van een drankje en live muziek.

Editie 2018
In 2018 vindt de Amsterdam Light Walk voor de vierde keer plaats op 27 december.