• Nieuws
  • Genieten tijdens de Amsterdam Light Walk 2016

Genieten tijdens de Amsterdam Light Walk 2016

Ruim 6.500 wandelaars genoten op dinsdag 27 december van een prachtige Amsterdam Light Walk 2016. De kunstwerken van het Amsterdam Light Festival en de gezellige stempelposten vormden samen een sfeervolle wandeling. Eventmanager Myrthe Bartelink: “Mede door de inzet van vele vrijwilligers en de goede stemming van de deelnemers kijkt organisator Le Champion terug op een geslaagd evenement!”

De mooiste plekjes

Met uitstekende weersomstandigheden gingen om 16.30 uur de eerste wandelaars van start. Rond de klok van 23.30 uur passeerde de laatste deelnemer de eindstreep. Iedereen liep 15 kilometer langs een prachtig verlicht parcours door de binnenstad van Amsterdam. Deze wandeltocht is niet zomaar een wandeltocht; de Amsterdam Light Walk laat de mooiste plekjes van sfeervol Amsterdam zien. Niet alleen de 36 kunstwerken van het Amsterdam Light Festival op de route zorgden voor de sfeer, maar zeker ook de verlichte straten en winterse activiteiten. Deelnemer Piet Bakker uit Amsterdam: “Het is echt genieten onderweg. Natuurlijk kwam dat ook door het prachtige weer. Volgend jaar ben ik weer van de partij!”

Afwisselende route

Vanaf de start- en finishlocatie Passenger Terminal Amsterdam vertrokken de wandelaars richting de Herengracht waar de eerste kunstwerken al te zien waren. Op indrukwekkende wijze was de Vondelkerk prachtig uitgelicht met lasers en mochten de deelnemers een kijkje nemen in de kerk. In het Vondelpark deed de eerste stempelpost zich aan waar iedereen kon genieten van een heerlijke oliebol. Vervolgens was er op het Museumplein een extra verrassingspost gecreëerd, waar het winterse gevoel compleet gemaakt werd met de schaatsbaan en de Kerstmarkt. Op de Stopera kwamen de wandelaars een sfeervol verlichte stempelpost tegen, met vele waxinelichtjes die om de kerstboom waren geplaatst. Aangekomen bij de Hoftuin liepen de wandelaars langs prachtige lichtkunstwerken van de Illuminaderoute. Via de Dam en de Zeedijk vervolgde de route naar de finish. Bij de finish in de Passenger Terminal Amsterdam konden de wandelaars onder het genot van glühwein en live muziek nog even nagenieten van deze prachtige wandeling.

Editie 2017

In 2017 vindt de Amsterdam Light Walk weer plaats op 27 december. Inschrijven is mogelijk vanaf september 2017.