Goede doel

Loop voor duurzamer licht in de Vondelkerk tijdens de Amsterdam Light Walk

De Amsterdam Light Walk voert je langs tal van prachtige monumenten in onze hoofdstad. Een ervan is de sprookjesachtige Vondelkerk te midden van de klassieke en statige huizen aan de rand van het Vondelpark. Dit sfeervolle monument is een ontwerp van architect Pierre Cuypers, die ook het Rijksmuseum en het Centraal Station van Amsterdam heeft ontworpen. De kerk is in 1879 opgeleverd en sinds die tijd is er veel veranderd. Zo is de kerk in de jaren tachtig gered van de sloop door bezorgde buurtbewoners en heeft de Vondelkerk dankzij Stadsherstel Amsterdam een multifunctionele bestemming met een mooi breed cultureel programma van voorstellingen en concerten. Ook wordt de ruimte gebruikt voor tal van recepties, huwelijken en diners.

Uiteraard is er ook veel veranderd op het gebied van duurzaamheid en staan energiebesparende maatregelen ook hoog op de agenda bij Stadsherstel. Wil je meehelpen de Vondelkerk duurzamer en daardoor toekomstbestendig te maken? Help ons met een donatie zodat Stadsherstel ledverlichting kan aanbrengen in de Vondelkerk. Om de glas-in-loodramen, het schilderachtige plafond en andere karakteristieke ornamenten kunnen worden uitgelicht. Op deze manier wordt er maar liefst 70 tot 80% energie bespaard en maken we weer een stap in de goede richting. Een stap waardoor het behoud van dit monument gewaarborgd blijft en iedereen in de toekomst ook van deze mooie locatie kan blijven genieten. Of het nu gaat om een openstelling voor geïnteresseerden, een speelse kindervoorstelling, een avond vol niet-Westerse muziek of een romantisch huwelijk. Als het plaatsen van de ledverlichting in de Vondelkerk is geslaagd, zullen de andere bijzondere locaties van Stadsherstel volgen.

Stadsherstel Bijzondere Locaties

Stadsherstel Amsterdam redt monumentale en beeldbepalende panden door ze zorgvuldig te restaureren, een passende bestemming te geven en te verhuren. De panden worden in bezit gehouden, waarmee een goede staat van onderhoud gegarandeerd blijft. Zo levert de organisatie een belangrijke bijdrage aan:
• Het bewaren van gebouwd erfgoed voor volgende generaties;
• Het collectief bewustzijn rond stadsontwikkeling in een historische context;
• De toegankelijkheid van monumenten;
• Het behoud van het restauratieambacht.

Een dertiental van deze gebouwen, zoals ’t Zonnehuis, Museum ’t Kromhout, De Duif, de Amstelkerk en de Posthoornkerk (waar de Amsterdam Light Walk ook langs gaat), wordt gebruikt voor recepties, huwelijken, diners, concerten, voorstellingen en lezingen. De locaties worden ook regelmatig gratis opengesteld voor publiek om iedereen te kunnen laten genieten van deze monumenten.