Nieuw: 10 km route

We hebben er een nieuwe route bij! Loop mee met de 10 km route en zie de belangrijkste highlights van dit wandelevenement…

Natuurlijk kun je voor de full experience gaan en meelopen met de 15 km wandeling, misschien heb je dat zelfs al eens eerder gedaan tijdens de eerste of tweede editie van de Amsterdam Light Walk. Met de nieuwe route van 10 km, kun je ook je iets minder fanatieke (wandel)vrienden meenemen op deze bijzondere Amsterdam Experience op woensdag 27 december.

Amsterdam Light Walk 2016

Als deelnemer loop je door de rijkverlichte straten van Amsterdam. Versierde grachten en verschillende kerstmarkten behoren tot de hoogtepunten van het wandelevenement door de sfeervol verlichte stad. Natuurlijk zijn de indrukwekkende lichtkunstwerken van het Amsterdam Light Festival een belangrijke leidraad van de wandeling. De route van 10 km blijft vooral binnen de grachtengordel, terwijl wandelaars die 15 km lopen ook langs het Museumplein en het Vondelpark komen.

Een cultureel familie-uitje
Met het toevoegen van een extra route, hopen we ook voor jou of je familie/vrienden, de wandeling toegankelijker te maken. 10 km is bijvoorbeeld ook prima te doen voor kinderen, die je op een cultureel familie-uitje mee wilt nemen. Houd het kerstgevoel langer vast en bereid je voor op het gezellige buitenzijn in de koude winterlucht tijdens oud&nieuw.

Het Amsterdam Light Festival
Amsterdam wordt elk jaar ruim 50 dagen lang omgetoverd tot een waar lichtjesfestijn voor jong en oud. Sculpturen, projecties en installaties van hedendaagse (internationale) kunstenaars zijn dan te bewonderen in de stad. De Amsterdam Light Walk is één van de evenementen die tijdens het festival georganiseerd worden.

Als deelnemer van de Amsterdam Light Walk heb je een streepje voor op het reguliere publiek van het festival. Je hebt toegang tot alle informatie over de kunstwerken en hun makers en er wordt onderweg warme chocomel en oliebollen uitgedeeld. De wandelingen lopen niet alleen langs de lichtkunstwerken, alle elementen van de prachtig romantisch verlichte stad worden meegenomen in de route. Ten slotte is er een gezellige afsluiting in de Passenger Terminal waar je eerder die avond van start gaat.

Deelnemerslimiet
Vorig jaar was de deelnemerslimiet van 6000 wandelaars snel bereikt. Dit jaar kan het evenement, mede door de extra route van 10 km, in totaal 8000 deelnemers kwijt. Bekijk alle informatie op www.amsterdamlightwalk.nl 

Of schrijf je hier direct in!