• Nieuws
  • Nieuw wandelevenement Le Champion: Amsterdam Light Walk

Nieuw wandelevenement Le Champion: Amsterdam Light Walk

Op 27 december is de allereerste editie van de Amsterdam Light Walk. Een bijzondere aanvulling op de wandelevenementen van Le Champion. De avondwandeltocht neemt deelnemers deze winter mee door een Amsterdams kunst en lichtjesparadijs. De 15 km route leidt door de prachtig met licht versierde straten, grachten en kerstmarkten van Amsterdam. Met als één van de hoogtepunten de lichtkunstwerken van het Amsterdam Light Festival. Inschrijven is mogelijk vanaf 7 september op www.amsterdamlightwalk.nl.

Na de succesvolle introductie van de Fjoertoer Egmond in 2013 en de Amsterdam City Walk in 2014, voegt Le Champion voor het derde jaar op rij een nieuw wandelevenement toe aan haar portfolio: de Amsterdam Light Walk. Dit winterse wandelevenement gaat van start zodra het gaat schemeren en de stad zich ontpopt tot een lichtjesparadijs. De met licht en kunst versierde Amsterdamse straten zorgen voor een compleet nieuwe beleving van de stad. Daarnaast zullen de verschillende kerstmarkten en verzorgingsposten onderweg zorgen warmte en winterse gezelligheid. Dit maakt dat het evenement geschikt is voor iedereen die het kerstgevoel nog even vast wil houden, jong en oud, vrienden en families.

Samenwerking Amsterdam Light Festival
De Amsterdam Light Walk is onderdeel van het Amsterdam Light Festival. Tijdens dit festival zijn ruim vijftig dagen lang verschillende lichtsculpturen, projecties en installaties van hedendaagse (internationale) kunstenaars te zien. Deze zijn vanaf het water te bewonderen, maar ook vanaf de kade. Onderdeel van de route van de Amsterdam Light Walk is dan ook de Illuminade, de looproute van het Amsterdam Light Festival waarbij meer dan 20 lichtkunstwerken en installaties te bewonderen zijn. “ De Amsterdam Light Walk is een perfecte en sportieve manier om Amsterdam Light Festival te beleven. Door deel te nemen aan dit wandelevenement pak je een groot deel van zowel de Water Colors vaarroute als de Illuminade wandelroute”, aldus Raymond Borsboom, Directeur Amsterdam Light Festival.

Inschrijving geopend op 7 september
Inschrijven voor de Amsterdam Light Walk is mogelijk sinds maandag 7 september 2015 op www.amsterdamlightwalk.nl. De inschrijving sluit zondagavond 13 december 2015 of eerder als de deelnemerslimiet is bereikt. Er is géén na-inschrijving. Het inschrijfgeld bedraagt  € 16,-. De start vindt plaats op zondag tussen 16.00 en 19.00 uur. De finish is open tot 23.00 uur. De exacte start- en finishlocatie blijft nog even een verassing en communiceren we binnenkort via Facebook. Hier zullen we steeds meer details onthullen, houd deze pagina dus goed in de gaten.