• Nieuws
  • Volop sfeer, lichtkunstwerken en gezelligheid tijdens de Amsterdam Light Walk

Volop sfeer, lichtkunstwerken en gezelligheid tijdens de Amsterdam Light Walk

Wandelaars beleven sportieve derde kerstdag

Ruim 7.000 wandelaars genoten vandaag – op derde kerstdag – van de vierde editie van de Amsterdam Light Walk. Deze winterse avondwandeltocht bracht wandelaars in routes van 10 en 15 km langs de prachtige kunstwerken van het Amsterdam Light Festival. Beide routes kwamen langs sfeervolle, met licht versierde, straten die nog volledig waren gehuld in kerstsfeer. Met een temperatuur rond de 5 graden en weinig wind was het perfect wandelweer. Organisator Le Champion zorgde er met deze wandeltocht voor dat vele deelnemers het kerstgevoel met nog één dag konden verlengen.

Sfeervolle routes
Beide routes startte bij de Passenger Terminal Amsterdam. Vanuit deze locatie konden wandelaars beginnen aan hun avondwandeltocht door het sfeervolle centrum van Amsterdam. De 10 km bleef rondom de grachtengordel en de 15 km maakte een extra lus door het Vondelpark en over het Museumplein. Dit jaar was er voor de 15 km een nieuwe stempelpost: Vondelpark3. Een mooie en gezellige plek waar deelnemers konden genieten van feestelijke versnapering. Alle wandelaars finishten ook weer in de Passenger Terminal Amsterdam, waar zij konden genieten van muziek en napraten over de unieke wandeltocht.

Amsterdam Light Festival
Onderweg werden wandelaars verrast met heerlijke winterse lekkernijen, kerstmarkten en prachtige kunstwerken van het Amsterdam Light Festival. Dit jaar was het thema van het festival ‘The Medium is The Message’, niet alleen de boodschap zélf is belangrijk, ook de manier waarop we die sturen. Deze beroemde uitspraak van Canadese wetenschapper Marshall McLuhan vormde de inspiratie voor alle kunstenaars. Managing Director Frédérique ter Brugge gaf namens het Amsterdam Light Festival het startsein.

Prachtbedrag voor Stadsherstel Amsterdam
Bij inschrijving konden deelnemers een vrijwillige donatie doen aan Stadsherstel Amsterdam. Met dit opgehaalde bedrag kan de organisatie de Vondelkerk duurzamer en daarmee ook toekomstbestendiger maken. Deelnemers aan de Amsterdam Light Walk hebben met elkaar een prachtig bedrag van €5.951,- opgehaald. De cheque werd bij de startlocatie overhandigd aan Emmy Schouten van Stadsherstel Amsterdam.